Du er her Forside » *Produkter » Programnyheter » Automatisk validering av data i FINALE Årsoppgjør løfter programmet til nye høyder

Automatisk validering av data i FINALE Årsoppgjør løfter programmet til nye høyder

validering

Finale Systemer as arbeider kontinuerlig med videreutvikling av programvaren for å gjøre arbeidet enda enklere for våre kunder. I FINALE Årsoppgjør versjon 17.1.0.16 kommer vi med en banebrytende nyhet som føyer seg i rekken av programfunksjonalitet som vi er alene om i vår bransje:

Programmet foretar en løpende validering av data mens du arbeider. Du får en godt synlig men diskret melding i nedre del av programvinduet når programmet finner forhold som tilsier feil registrering, manglende posteringskonti og dataregistreringer som står i motstrid til andre data som er registrert.

Du tror det ikke før du får se det. Last ned FINALE Årsoppgjør, og se hvor nyttig og elegant denne funksjonen er. Og kan du programmet svært godt, får du kanskje ingen valideringsfeil å rapportere? Prøv å registrere feil organisasjonsnummer på klienten, så får du en smakebit av funksjonen...

Hva gjør den automatiserte valideringsfunksjonen?

Mens programmet foretar kalkulasjon av data, foretar programmet sammenligning av data mot andre data, kalkulerer om det finnes feil eller manglende samsvar mot andre data som er registrert, og samler opp de avvikene som programmet finner.

Kalkulasjon av data skjer løpende, og krever ikke at klienten lagres underveis. Det er nok at du bytter fra et skjermbilde eller funksjon til et annet skjermbilde eller funksjon, for at programmet skal foreta kalkulasjon av de registrerte dataene i de forskjellige program-modulene.

Når kalkulasjonen er avsluttet, sammenlignes eventuelle avvik somer funnet med det som er funnet tidligere, og eventuelle avvik blir lagt til eller fjernet fra listen over valideringsfeil.

Resultatet ser du nederst i programvinduet.

Løsningsforslag...

Prikken over i-en med funksjonen er at funksjonen selv foreslår løsninger, og du kan i mange tilfeller klikke på løsningen og problemet løses automatisk. I andre tilfeller blir du ledet til den funksjonen der feilen oppstår. Er det flere sannsynlige løsninger, vil du få en liste over løsninger som kan være aktuelle.