Du er her Forside » *Forside » Komplette løsninger for primærnæringer

Komplette løsninger for primærnæringer

hane2

FINALE Årsoppgjør har komplette løsninger for primærnæringer. Om du har flere næringer støtter vi dette både med og uten avdelingsoppdeling. Har du flere beregningsenheter for personinntekt, støtter vi også dette, med fordeling av inntekt og kapitalavkastning på flere personinntektsskjemaer.

FINALE Årsoppgjør har en komplett funksjonalitet for landbaserte primærnæringer, og du kan enkelt bruke RF-1175 Næringsoppgave 1 sammen med RF-1177 Tilleggsskjema for primærnæringer.

Det er gjort vesentlige endringer i programmet i versjon 16, noe som gjør at du enkelt kan foreta utfylling av ligningsoppgaver for primærnæringene også.

Om RF-1175 Næringsoppgave 1

Fra og med 2003 er det ikke tillatt med flere eksemplarer av RF-1175 Næringsoppgave 1, heller ikke for primærnæringene. Dette løses ved at alle næringene føres i samme næringsoppgave, men med en inntektsfordeling mellom beregningsenheter for personinntekt på siste side av RF-1175 Næringsoppgave 1.

Endringer i eier-funksjonene

Det er gjort tilpasninger til dette i FINALE Årsoppgjør, slik at du nå enkelt kan fordele inntekt på forskjellige beregningsenheter for personinntekt, og også fordele inntekten mellom ektefeller for hver av beregningsenhetene.

Dette gjør at du enkelt får ut flere personinntektsskjemaer for hver av ektefellene om det er nødvendig.

Vi har også innført endring i fordeling av personinntekt og næringsinntekt, slik at du nå fordeler positiv og negativ personinntekt hver for seg, og også fiordeler positiv og negativ næringsinntekt hver for seg. Dette kan du gjøre for hver av beregningsenhetene for personinntekt.

Har du regnskaper med flere næringer?

Hvis du har regnskaper med flere næringer, enten det er flere primærnæringer eller en kombinasjon av en eller flere primærnæringer og en annen næring, løser du dette enkelt i FINALE Årsoppgjør ved å fordele inntekten på flere beregningsenheter for personinntekt. Du knytter enkelt de enkelte primærnæringene til korrekt beregnigsenhet, slik at du får korrekt beregning av næringsinntekt og personinntekt.

Har du avdelingsfordelt regnskap i regnskapssystemet?

Du kan enkelt knytte en beregningsenhet for personinntekt eller en spesifikk landbruksnæring til en avdeling i regnskapet, slik at du får automatisk beregnet og fordelt næringsinntekten.

Du kan sågar ha flere avdelinger innenfor en næring, slik at du f.eks. kan ha en avdeling i regnskapet for hver av skogbrukskommunene dersom du har kommunefordeling i skogbruket. På toppen av det hele kan du deretter knytte en skogbrukskommune til en gitt avdeling, og dermed oppnå en automatisk fordeling av skogbruksinntekten på kommunenivå direkte fra regnskapet.

Avdelingsfunksjonene forutsetter imidlertid at du har mulighet til å eksportere eller overføre saldotall avdelingsvis fra regnskapssystemet til FINALE Årsoppgjør. Det er ikke alle regnskapssystemer som har en slik mulighet.

Du kan gjerne øve påtrykk mot din regnskapsleverandør for å få en slik saldooverføring, slik at du kan dra nytte av også de avanserte funksjonene i programmet. Det nytter, det har vi allerede erfart, da flere leverandører har lagt til slik eksport av saldofil i sitt regnskapssystem etter ønske eller påtrykk fra Finale-brukere.

Har du ikke mulighet til overføring av saldotall på avdelingsnivå?

Du skal ikke fortvile om du ikke har mulighet til å overføre saldo på avdelingsnivå til FINALE Årsoppgjør.

Vi har tatt høyde for dette allerede på design-stadiet av programmet, slik at du enkelt kan anvende programmet også uten slik avdelingsfordeling.

Har du fordelt næringene på forskjellige konti i resultatregnskapet, og ikke på avdelinger?

Dette er også en mulighet vi har sett for oss, og har designet programmet for å håndtere muligheter for å hente inntekter og kostnader til de enkelte primærnæringene på kontonivå.

Har du samme kontooppsettet på alle eller grupper av slike regnskaper, kan du lagre en eller flere standardoppsett som du så kan hente inn på klienter.

Ønsker du å se demonstrasjon av landbruksløsningen?

Vi har laget et selvgående demo-program der du kan se de enkelte funksjonene i programmet. Du finner link til programmet nedenfor.