mynter

Kvalitet med automatisk validering.

Dette er en unik funksjonalitet i FINALE som vi er alene om i vår bransje, og som vi må ærlig innrømme at vi er meget stolte over. Denne funksjonaliteten føyer seg inn i rekken over ønsker som vi har for å gjøre hverdagen enklere for våre kunder. Det programmet foretar seg er en løpende validering av data mens du arbeider. Du får en godt synlig men diskret melding i nedre del av programvinduet når programmet finner forhold som tilsier feil registrering, manglende posteringskonti og dataregistreringer som står i motstrid til andre data som er registrert.

 

 

arbeid_paagaar

Brukervennlighet.

FINALE Årsoppgjør kjennetegnes med sin brukervennlighet. Alle funksjoner er enkle å finne fram i. Ved videreutvikling blir det alltid vektlagt at brukerne skal kjenne seg igjen fra foregående versjon.

De enkelte funksjonene, skjemaene og rapportene i programmet er integrert via en funksjon for relevante emner og veivisere. Dette er en funksjon som på en helt unik måte knytter funksjoner, skjemaer, rapporter og hjelpetekst sammen, og som gjør at du enkelt finner frem i FINALE Årsoppgjør.

 
kuleramme

Årsoppgjørets sikre resultat.

Standard Kontokoder sikrer en eksakt, enkel, trygg og effektiv identifikasjon av hver enkelt regnskapskonto.

Direkte integrasjon mot en rekke av de mest brukte økonomisystemene gjør det enkelt å hente saldotall fra regnskapet eller slå opp på transaksjoner.

 
 
 
aarsoppgjor_analyse

Analysér regnskapstallene.

FINALE Årsoppgjør gir deg mulighet til enkelt å analysere regnskapstallene både grafisk og tabellarisk.

Det finnes flere ferdige analyserapporter som kan brukes direkte. Det er også enkelt å lage dine egne analyserapporter.

 
 
arsoppgjor_programbilde2

Forenkler regnskapsavslutningen.

FINALE Årsoppgjør forenkler regnskapsavslutningen. Unik erfaring er innarbeidet i FINALE Årsoppgjør, som har vært på markedet siden 1988.

Resultatet er et program med ledende faglige og tekniske løsninger. Programmet er både avansert og enkelt i bruk. Det passer for både små og store virksomheter.

 
 
aarsoppgjor_programbilde

Ligningsoppgaver og årsregnskap.

Med FINALE Årsoppgjør utarbeider du enkelt ligningsoppgaver, årsregnskaper og aksjonærregisteroppgaver.

FINALE Årsoppgjør inneholder selvfølgelig elektronisk innsendelse av oppgavene til Skatteetaten og Regnskapsregisteret via Altinn.

 
 
Du er her Forside » Produkter » FINALE Årsoppgjør » Kontoplan og standardkontokoder

FINALE Årsoppgjør har støtte for alle numeriske kontoplaner med opptil 8 sifre i kontoplanen. Kontiene lenkes enkelt til Finale Standard Kontokoder, som sikrer en eksakt klassifisering av den enkelte regnskapskonto.

Kontoplan og standardkontokoder

stdkonto

Kontoplan

Finale-programmene har støtte for alle numeriske kontoplaner med fritt valgt antall sifre i kontoplanen opp til 8 sifre. Kontonumrene trenger ikke å være i samsvar med noen standard fordi kontiene lenkes til Finale Standard Kontoplan, som sikrer riktig klassifisering av kontiene.

 

 

kontoegenskaper2050
Klikk for større utgave...

Finale Standard Kontokoder

Alle kontiene i regnskapet knyttes til Finale Standard kontokoder, som er en ferdigdefinert intern kontoplan som sikrer korrekt lenking og behandling av kontiene.

Finale Standard Kontokoder sikrer en nøyaktig klassifisering av kontiene, og er "hjertet" i programmets beregninger.

Denne nøyaktige klassifiseringen av regnskapskontiene er et viktig bidrag til programmenes suksess, fordi dette sikrer at programmenes beregninger kan utføres med et ekstrem nøyaktighet, og gir deg hjelp til nøyaktige beregninger av skattemessig inntekt, skattepliktig formue, nøkkeltall osv.

Standardkontiene gir alle kontiene lenkinger til næringsoppgave, offentlig regnskap og forskjellsskjema. Samtidig er ikke standardkontiene en tvangstrøye, fordi brukeren enkelt kan endre disse lenkingene om ønskelig.

Dette gir deg en stor fleksibilitet i anvendelse av programmet, samtidig som forslagene som gis, i de aller fleste tilfeller ikke behøver å endres.

Beregning av nøkkeltall som f.eks. Resultat før skatt, egenkapitalprosent osv. blir ekstremt nøyaktig fordi denne klassifiseringen av kontiene sikrer at kontiene medtas i beregninger på riktig måte.

 

 

RedigerKonto2380
Klikk for større bilde...

Lenking av konti og alternativ lenking

Kontiene kan lenkes til Post i næringsoppgave, Post i forskjellsskjema, Offentlig regnskapslinje og Revisjonsområde (for revisorer). Denne lenkingen kommer automatisk fra Finale Standard Kontokode, men kan enkelt endres av brukeren hvis ønskelig.

Eksempler på kontolenkinger:

Ved lenking av en resultatkonto til for eksempel STD 7360 Representasjon uten fradrag vil dette automatisk medføre at kontoen behandles som en ikke-fradragsberettiget kostnad på RF-1167 Næringsoppgave 2 side 4, og sikrer korrekt skatteberegning.

Ved lenking av en konti til for eksempel 1440 Beholdning ferdigvarer, vil kontoen automatisk bli medtatt korrekt i RF-1028 Selvangivelse for AS mv post 402 c Beholdning av råstoffer, varer og avlinger for salg.

Alternativ lenking av konti:

Programmene har også en funksjon for alternativ lenking av konti. Denne funksjonen gjør at en konto i balansen med avvikende fortegn automatisk medtas som enten eiendeler eller gjeld avhengig av kontoens fortegn. Dette gjelder for konti av en type som medfører behov for slik behandling, dvs. bankkonti, kortsiktige fordringer, kassekreditt og annen kortsiktig gjeld og avsetningskonti.

Et eksempel på dette er en kassekredittkonto, der kontoen ett år har debetsaldo, og behandles dette årets som bankinnskudd, neste år har kreditsaldo og blir behandlet som en kassekredittkonto.

Alternativ lenking medfører alternativ behandling både i næringsoppgave, forskjellsskjema og offentlig regnskap. I tillegg vil nøkkeltallene beregnes korrekt, ved at debetsaldo på kassekreditten med tas som bankinnskudd og eiendel det året kontoen har debetsaldo og som kassekreditt og gjeld det året kontoen har kreditdsaldo.

Konsekvensen av dette er den nøyaktigheten i beregningene som Finale-programmene er kjent for.

 

 

kontofiltrering
Klikk for større utgave...

Kontoplanfunksjoner

Kontoplan og saldotall er selve hjertet i et regnskapsavslutningsverktøy som FINALE Årsoppgjør, FINALE Rapportering og FINALE konsolidering.

Kontoplan-funksjonene har derfor en rekke nyttige verktøy og muligheter som sikrer at du som bruker enkelt kan arbeide med programmene.

Kontoplan-modulen har derfor en rekke funksjoner som forenkler arbeidet:

  • Skillekort (både ferdig-lagde og egendefinerte) der brukeren får de kolonner med informasjon som er ønskelig for det enkelte skillekortet. Standard-skillekortene kan enkelt endres eller slettes om ønskelig.
  • Filtrering, der man enkelt kan søke etter konti som har spesielle egenskaper. Det finnes ferdigdefinerte filtre, og brukeren kan også enkelt lage sine egne filtre, der man kan filtrere på konti som oppfyller de angitte søke-egenskapene.
  • Hente konti eller kontoegenskaper fra andre klienter.
  • Konsistenskontroll som gir muligheter til å se hvilke konti som har kontoegenskaper som avviker fra den valgte standardkontoens egenskaper.
  • Hurtigsøk på kontonummer.
  • Direkteregistreirng av saldotall.
  • Eksport til regneark eller til revisjonsverktøy.
  • Høyreklikke på en næringsoppgave- eller forskjellsskjema-post for å se på konti som er lenket til den aktuelle posten.
  • m.m.

 

 

 

Samspill mellom programmene

FINALE Årsoppgjør og FINALE Rapportering anvender samme kontoplanoppsett på klienten, slik at man lenker en konto en gang, og begge programmene anvender lenkingen. Dermed vil lenkinger på nye konti i løpet av året som er rapportert i FINALE Rapportering også være oppdatert når årsoppgjøret foretas i FINALE Årsoppgjør.

Ved innhenting av saldotall i FINALE Konsolidering fra en klient i FINALE Årsoppgjør eller FINALE Rapportering, vil man få varsel under innlesingen dersom kontoegenskaper er endret siden forrige innlesing.