Du er her Forside » Hjelpesider » Importformater » Tabulatordelt saldofil med standardformatet "Tabulatordelt fil"
18. september 2003

Tabulatordelt saldofil med standardformatet "Tabulatordelt fil"

Her finner du beskrivelse av standard importformat for tabulatordelt fil med saldotall. Importformatet som du velger i FINALE Årsoppgjør og FINALE Rapportering heter "Tabulatordelt fil".
Importformatet "Tabulatordelt fil" kan anvendes for import av både saldotall og budsjett for inneværende periode eller for samme periode i fjor. Importfilen skal ha en linje for hver konto og hver linje skal ha følgende 3 felt i angitt rekkefølge adskilt med tabulator-tegn:
    -Kontonummer -Kontonavn -Saldo (Beløp)
Dersom filen inneholder linjer som ikke har tall i første felt, blir disse feltene ignorert. Følgende regler gjelder forøvrig for filformatet:
    -

    Tallformatet kan være både med og uten tusenskilletegn. -

    Dersom saldotallene inneholder desimaler, må det være desimaltegn i saldofeltet. -

    Dersom saldotallet er et heltall, kan det være desimaltegn og "00" etter desimaltegnet, men det er ikke påkrevet. -

    Tusenskilletegn kan være komma eller punktum. -

    Desimaltegnet kan være punktum eller komma, men kan ikke være samme tegnet som tusenskilletegnet. -

    Desimaltegn og tusenskilletegn må ikke være de motsatte verdier av de verdier som er angitt i Windows Kontrollpanel på den maskinen der import foretas. Dersom f.eks. regionale innstillinger er satt til punktum som tusenskilletegn og komma som desimaltegn:

      -

      kan du importere en fil som har mellomrom som tusenskilletegn og punktum som desimaltegn, -

      men du kan ikke importere en fil som har komma som tusenskilletegn og punktum som desimaltegn.

Dersom du har saldotall eller budsjett lagret i regneark, f.eks. Microsoft ® Excel, kan du benytte følgede fremgangsmåte for å lagre saldotallene i dette filformatet:
    -Du må ha et ark i arbeidsboken med følgende Kolonner:
      -Kontonummer -Kontonavn -saldotall
    -Dersom du har flere ark i arbeidsboken, aktiviserer du arket med saldotallene. -Dersom du har behov for å lagre filen i -Regneark-/XLS-format, gjør du det før du lagrer i tabulatordelt format. -Velg fra menyen Fil > Lagre som. -Angi filtype til Tekst (Tabulatordelt) (*.txt) -Angi filnavn og filplassering. -Trykk på lagre-knappen. -Ved avslutning av arbeidsboken eller avslutning av Microsoft ® Excel, vil du få spørsmål om å lagre filen på nytt. Dette spørsmålet kan du svare nei til.